Makáme naplno! Objednávky expedujeme do 24 hodin!

Tester ukazuje stále 0 i když jsem si dal pivo!

Mnohokrát se při komunikaci s našimi zákazníky setkáváme s otázkami typu: "Vypil jsem tolik a tolik a po takovém a takovém čase jsem nadýchal čistou nulu! Proč můj tester neměří správně, i když byl nedávno kalibrován?" Ve velké většině případů daný tester měří správně. Je třeba si uvědomit, že člověk sám sebe až tak úplně nezná a po vypití nějakého toho piva může mít klidně při dechové zkoušce i nulu.

Existuje několik zásadních faktorů, které ovlivňují, kolik alkoholu má člověk v krvi / v dechu (kromě samotného množství vypitého alkoholu). Nejdůležitější jsou hmotnost a pohlaví. Dále mohou samotný výsledek měření ovlivnit i individuální faktory, které nelze změřit, ale jednoznačně je třeba brát v úvahu. Například člověk s plným žaludkem při dechové zkoušce "nafouká" méně než člověk, který nejedl nic - i při stejném pohlaví a hmotnosti. Jídlo totiž způsobuje, že alkohol se dostává do tenkého střeva opoždeně. Tenké střevo je přitom místem, kde se alkohol v nejvyšší míře vstřebává do krevního oběhu. Dále jsou to faktory jako např. věk, celkové odpočinutí organismu nebo dokonce i "trénink" na alkohol. Není tedy žádným překvapením, že i po krátké době od vypití menšího množství alkoholu může tester ukazovat některým lidem různé hodnoty. Máme odzkoušené na našich kolezích, že po vypití stejného množství alkoholu dva muži stejného věku nafoukali na druhý den různě – jeden rovnou nulu a druhý 1,5 promile.

Naše doporučení je spoléhat se na výsledky kalibrovaného testeru a neřídit se "pocitem". Pokud je tester pravidelně kalibrován, je velmi nepravděpodobné, že by neměřil správně.