Makáme naplno! Objednávky expedujeme do 24 hodin!

Používáte svůj alkohol tester správně?

Váš alkohol tester potřebuje správné zacházení. Při dodržování základních pokynů může být Vašim věrným společníkem na cestách opravdu dlouhou dobu. V tomto článku Vám přinášíme informace o tom, jak správně používat tester na alkohol a maximálně tak prodloužit jeho životnost.

  • Foukání proveďte nejdříve 15 minut po požití alkoholu - díky tomu zajistíte správný výsledek měření - těsně po pití alkohol tester detekuje i alkohol ve slinách a ústech, nejen alkohol v dechu. Zbytkový alkohol v slinách může zničit senzor. Porušení této zásady je pro funkčnost alkohol testeru velké nebezpečí.

  • Nefoukejte alespoň 10 minut po jídle, nealko nápojích, žvýkačkách, bonbonech - platí stejné pravidlo jako v bodě č. 1 - ústa musí být čisté, bez zbytků jídla či nápojů, žvýkačky. Vše, co do úst nepatří, jednak ovlivňuje výsledek měření a také může poškodit senzor.

  • S foukáním počkejte alespon 5 minut po kouření.  Je důležité, aby nebyly v ústech žádné zůstatky kouře, které by se mohly při měření přesunout na senzor.

  • Alkohol tester používejte pouze v rozsahu teplot, který je uveden v návodu k použití - např. 5 - 40 stupňů - mrazy, vysoké horka, vlhké, prašné prostředí - to vše nevhodně působí na senzor a elektroniku alkohol testeru. Aby nedošlo k poškození senzoru - vyhněte se extrémním teplotám (při vedrech / mrazech měřte výlučně v interiéru), dešti a prachu (staveniště).

  • Používejte vždy kvalitní baterie - levné, nekvalitní, ne alkalické baterie reálné ovlivňují výsledky měření.

  • Používejte pouze originální nebo kompatibilní náustky - Každý alkohol tester v základním balení obsahuje originální náustky. Když se Vám dojdou, můžete si dokoupit znovu originální nebo náhradní, které jsou kompatibilní k danému testeru. Určitě nezakupujte ledajaké náustky, nepoužívejte slámky a náustky si nevyrábějte sami. Většina náustků je přizpůsobena svému detektoru na alkohol - tvarem, propuštěním přesně stanoveného množství vzduchu, konstrukcí na eliminaci přesunu slin atd. - používáním nesprávných náustků můžete také zničit senzor.

  • Před koupí zvažte, jak často budete tester na alkohol používat - Pokud víte, že provedete za týden 50 měření, nesnažte se ušetřit a vyberte si alkohol tester, který je určen na takovou zátěž. Informace o doporučených počtech měření uvádíme u popisu každého detektoru alkoholu na naší stránce. V opačném případě pravidelným přetěžováním se senzor alkohol testeru zničí - a při prokázání nesprávného používání si nebudete moci uplatnit záruční opravu.

Pokud dodržíte naše rady, určitě budete se zakoupeným alkohol testerem spokojeni a ten se Vám za správné používání odmění dlouhou funkčností.