Makáme naplno! Objednávky expedujeme do 24 hodin!

Poradna - Když alkohol tester neměří správné (2.část)

Otázka p. Milana R.:

Dobrý den, mam alkohol tester Alcoscan, foto příklady v příloze a už delší dobu mi ukazuje špatné vysledky. Vím, že jsem nepil, ale nafoukal jsem 1,5, pak 1,2 a potom například 0,7 promile. Vůbec není na něj spolehnutí. Má asi rok, ale asi jsem ztratil záruční list, tak se chci zeptat, kolik by stala oprava. Děkuji za odpověď předem. (Poznámka redaktora: dle fotografie jde o alkohol tester AL 6000 Lite).

 

Odpověď:

Dobrý den p. Milan. Bohužel na dálku nevím spolehlivě určit problém. Jsou však tři možnosti:

1 / Alkohol tester potřebuje nakalibrovat - kalibrace je pravidelné nastavení senzoru - aby meril správné hodnoty. Kalibrace se má provádět každých 6 měsíců. Kalibrace je vždy první úkon, který se dělá, když je k nám na servis doručen alkohol tester s vadnými výsledky měření.

2 / když bude kalibrace neúspěšná a alkohol tester bude vykazovat nesprávné měření nadále, muže mít vadný senzor - Ten může být poškozen i absencí pravidelných kalibrací. Cena za výměnu senzoru je 25 eur.

3 / když i po výměně senzoru alkohol tester vykazuje při přezkoušení nesprávné výsledky, chyba je v elektronice - Bohužel tato se nevyměňuje. KDYŽ nenajdete záruční list, alkohol tester se už nedá užívat a třeba ho vyřadit. Při reklamaci se záručními doklady by byl samozřejmě vyměněn za nový kus. Ve většině případů se jen kalibruje / výměna senzor a alkohol tester opět funguje bez problémů. Třetí možnost - vadná elektronika, se stává jménem často a sepíše při starších detektorech alkoholu. Samozřejmě ani tato možnost není vyloučena. Abychom Vám vědeli říct, jaký problém má Váš alkohol tester AL 6000 Lite, prosím pošlete ho na naši adresu, abychom mohli alkohol tester přehlédnout a zjistit chybu. Děkujeme za Vaši otázku.

 

Vaše dotazy čekáme na emailové adrese objednavky@tester.cz. Do předmětu zprávy uveďte heslo "Poradna".