Makáme naplno! Objednávky expedujeme do 24 hodin!

Poradna - Správne používaní náustků (8.část)

Otázka pana Rudolfa:

Dobrý den, asi před dvěma týdny jsem si koupil alkohol tester AlcoCheck X70. Mám takový problém, že asi u poloviny měření mi nevyhodnotí a ukáže Erorr. Mám ho dát reklamovat? Nebo jaký je problém? Nejsem si vědom, že bych něco dělal špatně, foukám jak vládzu, ale i tak ne vždy zobrazí výsledek.

 

Odpověď:

Příjemný dobrý den p. Rudolf, děkujeme za Váš dotaz. Podle Vašeho popisu předpokládám, že Váš alkohol tester AlcoCheck X70 není porouchaný, pouze náustek nebyl správně použit. Před každým foukáním, resp. před použitým nového náustku je z tohoto třeba odstranit zátku, která zabraňuje průtoku vzduchu při foukání. Pokud tam tato zátka je, při silném foukání alkohol tester může zadetekovať dostatečné množství vzduchu, ale také nemusí. Proto je třeba tuto zátku před foukáním vytáhnout.

Jak na to: chyťte náustek za oba konce a vytáhněte. Jedna část náustku je v druhé pouze zasunuta, proto jej bez problémů rozpojíte a zátku vytáhnete. Následně náustek znovu spojíte a je připraven k použití.

Pokud byste náustek používali již dříve správným způsobem, pošlete k nám alkohol tester na reklamaci a co nejdříve se na něj podíváme. Pokud by Váš AlcoCheck X70 vykazoval tento problém i po tom, jak začnete náustek používat správné, reklamujte.

Ze zkušeností však vím, že většina klientů má již výše zmíněný problém. I když toto upozornění uvádíme na štítku na balíčku náustků, člověk si to často nevšimne. Ale na to nás máte, abychom Vám to připomněli. :-)

Vaše dotazy čekáme na emailové adrese objednavky@tester.cz. Do předmětu zprávy uveďte heslo "Poradna".