Makáme naplno! Objednávky expedujeme do 24 hodin!

Poradna - Prvotní kalibrace (7.část)

Otázka pana Járy R .:

Dobrý den, koupil jsem si přes internetový obchod xxx alkohol tester AL 9000L. Ale zdá se mi, že neměří dobře. I když více vypiju, naměří mi nulu nebo jen velmi nízkou hodnotu. Je zcela nový, mám jej podle Vás dát reklamovat? U prodejce mi nikdo nezvedal telefon, tak doufám, že mi poradíte.

 

Odpověď:

Dobrý den p. Jára. Děkuji za Vaši otázku. Nejste první, co se na nás obrací s takovým problémem. Velké internetové obchody, které jsou zaměřeny na široký sortiment, mívají běžně zboží skladem i několik měsíců (což dosvědčí fakt, že když balík rozbalíte, musíte nejprve z krabice setřít vrstvu prachu :-)). Což znamená, že tester na alkohol nejde k Vám přímo od výrobce nebo přímého distributora, který garantuje jeho funkčnost a přesnost, resp. má vybavení na otestování detektoru alkoholu. Velké internetové obchody nejsou vybaveny technikou, aby alkohol tester před expedicí přeměřili a přesvědčili se, že měří správně. A právě zde nastává problém - alkohol tester se může rozladit i v průběhu skladování, vlivem teploty, vlhkosti vzduchu a podobně. Konkrétně při Vašem type - AL 9000L se v převážné většině případů potřeba kalibrace vyznačuje právě tím, že alkohol tester měří nižší hodnoty, než by měl.

Jeden z největších internetových obchodů dokonce přímo ke koupi alkohol testeru přikládá informaci, že kalibrace není v ceně a klient si ji musí zaplatit zvlášť v kalibračním středisku. Každopádně Vám i každému při koupi alkohol testeru doporučujeme předem si zjistit, zda prodejce disponuje kalibračních střediskem - a tak máte zajištěno, že alkohol tester k Vám docestuje plně připraven k použití. V naší společnosti je každý kus před prodejem otestován na čistý vzduch a různé hladiny alkoholu a v případě potřeby je bezplatně překalibrován - a až takto je expedován - proto si klient může být jistý, že alkohol tester měří správně a může se na něj spolehnout.

Váš alkohol tester AL9000 Lite nám můžete zaslat na kalibraci na naši adresu.

 

Vaše dotazy čekáme na emailové adrese objednavky@tester.sk. Do předmětu zprávy uveďte heslo "Poradna".