Makáme naplno! Objednávky expedujeme do 24 hodin!

Poradna - Chybová hláška při Alcoquant 6020 (6.část)

Otázka pana Vargu:

Přeji příjemný den. Máme ve firmě alkohol tester Envitec Alcoquant 6020. Tento detektor alkoholu jsme kupovali u Vás, ještě v 2016, již tedy není v záruce. Dosud běžel jako hodinky, ale nyní vykáže po zapnutí klasickou kontrolu a následně vypíše CHYBA VZORKOVACÍ SYSTÉM a nedá se měřit. Víte mi říci, kolik stojí oprava a jak dlouho by to trvalo? Děkuji za brzkou odpověď.

 

Odpověď:

Hezký den i Vám. Váš alkohol tester Alcoquant 6020 pravděpodobně není porouchaný a budete ho moci bez problémů používat. Při vykazování chyby vzorkovací systém jde většinou o tyto dva případy:

- pokud se alkohol tester skladuje v chladu, následně po zapnutí může vykazovat takovou poruchu. Je třeba detektor alkoholu nechat na 2-3 hodiny vyhřát na pokojovou teplotu. Pokud náhodou skladujete Váš alkohol tester někde v nevytápěném prostoru, může být problémem právě toto. Do budoucna prosím skladujte Váš tester na alkohol ve vytápěných prostorech s běžnou hteplotou - například v kanceláří - tak by se mělo předejít problému s chybou vzorkovacího systému.

- alkohol tester Alcoquant 6020 může vykázat takovou chybu v případě, pokud nejsou všechny čtyři baterie stejně nabité - např. pokud vykazoval slabou baterii, ale vyměnili jste pouze 2 baterie ze čtyř. Je důležité vždy mít nabité všechny čtyři baterie stejně. Zkuste proto vyměnit zcela nové, alkalické baterie.

Pokud by přesto alkohol tester stále vykazoval stejný problém, zistíme ceny opravy, ale ještě se nám nikdy nestalo, že by se uvedená vada neodstranila jedním nebo druhým způsobem. Přejeme Vám hodně přesných měření! :-)  

Vaše dotazy čekáme na emailové adrese objednavky@tester.cz. Do předmětu zprávy uveďte heslo "Poradna".