Makáme naplno! Objednávky expedujeme do 24 hodin!

Originální vs. náhradní náustky - Jaký je mezi nimi rozdíl?

 

V nabídce našeho e-shopu najdete dva druhy náustků, a to náustky originální a náustky náhradní. V tomto článku Vám vysvětlíme, jaký je mezi nimi rozdíl. Originální náustky jsou náustky přímo od výrobce, vyrobené přesně pro alkohol tester, který si kupujete. Originální náustky svou konstrukcí zajišťují přiměřený průtok vzduchu potřebný pro správnou detekci dechu. Důležitou vlastností originálních náustků je, že minimalizují riziko přenosu slin na senzor alkohol testeru - což jednak ovlivňuje výsledky měření a také v konečném důsledku poškozuje senzor. Obecně jsou originální náustky dražší než náhradní.

Náhradní náustky jsou kompatibilní s více typy alkohol testerů, jde většinou o plastové trubky přiměřeného tvaru, délky a tloušťky, které se zasouvají do alkohol testeru nebo nasouvají na vestavěný náustek. Jde o levnější verzi originálních náustků. Takové univerzální náustky však neupravují průtok vzduchu, ani nezabraňují zanesení senzoru slinami. Proto není vhodné používat pouze náhradní náustky. Nejlepší variantou je zakoupení obou typů náustků s tím, že originální náustek je permanentně vsunut do alkohol testeru a na tento se nasazuje náhradní náustek. Originální náustek je třeba vyměnit každých 30-40 měření, při naměření hladiny alkoholu vyšší než 0,4 promile je nutná okamžitá výměna bez ohledu na počet měření. Takovým kompromisem snížíte náklady na náustky, zajistíte si korektní výsledky a prodloužíte životnost Vašeho alkohol testeru.

 

Určitě však nepoužívejte různé podomácku vyrobené trubky, brčka nebo papírové náustky!

 

Na alkohol testery z vyšších cenových kategorií, jako jsou např. důkazní alkohol testery se vyrábějí pouze originální náustky - protože tyto zajišťují korektní měření, správný a dostatečný průtok vzduchu a pod., což je při detektorech alkoholu, na základě kterých lze sankcionovat řidiče / zaměstnanců, velmi důležité. V případě použití různých nevhodných alternativ správných náustků můžete zničit senzor, a při prokázání nesprávného zacházení Vám nebude provedena záruční oprava. Použití nekompatibilních náustků Vás proto může stát i stovky eur.

V našem e-shopu naleznete širokou nabídku náhradních i originálních náustků s označením alkohol testerů, ke kterým patří. Neváhejte si vybrat, nebo nás požádat o radu!