Makáme naplno! Objednávky expedujeme do 24 hodin!

Poradna - Existuje tichá tolerance? (15.část)

Otázka pana JK:

Dobrý den! Kamarád mi vzpomínal, že policisté uplatňují něco, co se jmenuje tichá tolerance. Víte mi o tom říct víc? Opravdu bych mohl nafouknout a pustili by mě jen tak?

Odpověď:

Zdravíme. Toto je velmi ošemetná otázka. Přiznám se, také jsem už o tom slyšela, dokonce z důvěryhodného zdroje. Podle mých informací je tichou toleranci lze uplatnit v případech, kdy důkazní alkohol tester při dechové zkoušce vykáže méně než 0,3 promile. Avšak nikde nic takové není uzákoněno. v Čechách platí nulová tolerance alkoholu za volantem. Proto se na to netřeba spoléhat. Podle mého názoru jde spíše o dobrou vůli policistu jako pravidlo. Je to jako s překročením rychlosti - při malém překročení může policista přivřít oči a jen Vás napomenout, nebo Vás může sankcionovat. Avšak tato tichá tolerance se mi zdá nepravděpodobná i z důvodu, že policisté musí o každém měření vykázat záznam. A tedy v takovém případě by byl naměřen alkohol a nepřiřazená osoba.

Pro svou vlastní bezpečnost však nedoporučuji sedat za volant s alkoholem nebo zbytkovým alkoholem, i kdyby byl nízký. A abyste si vždy mohli být jistý, nezapomeňte si vybrat alkohol tester z naší nabídky. :-)

 

Vaše dotazy čekáme na emailové adrese objednavky@tester.cz. Do předmětu zprávy uveďte heslo "Poradna".