Makáme naplno! Objednávky expedujeme do 24 hodin!

Poradna - Jak správně zacházet s náustky (14.část)

Otázka od Michala:

Dobrý den, u nás ve firmě se provádí kontrola alkoholu tak, že pracovník, což dává foukat, vytáhne ze sáčku nebo krabičky pouze takovou plastovou trubku, vypadá to jako brčko, tuto zasune do alkohol testeru a chce, abych foukal. Nepřijde mi to velmi hygienické, nasazuje mi to holou rukou ... je to tak správně? Jak si mohu být jist, že včera přes tutéž trubku nefoukal někdo jiný? Děkuji za odpověď.

 

Odpověď:

Dobrý den p. Michal, správně to určitě není. Je povinností zaměstnavatele zajistit základní hygienu - klidně žádejte hygienicky zabalený náustek - to znamená, že bude v samostatném sáčku, tento si sám otevřete, sám si ho nasadíte na alkohol tester. Případně by měl mít zaměstnanec, který dává foukat, při vyjímání náustků z hromadného balíčku a při nasazování na alkohol tester hygienické rukavice.

Existují dva druhy náustků - originální náustky a náhradní náustky - které mohou mít tvar "plastové trubky" - i tyto náustky jsou v pořádku. Jsou levnější verzí, která je kompatibilní s více alkohol testery, nakolik originální náustky jsou nákladnější. Oba typy se běžně používají. Ale na hygienu máte nárok Vy i každý jiný zaměstnanec, proto bez obav požádejte o správné zacházení s náustky.

 

Vaše dotazy čekáme na emailové adrese objednavky@tester.cz. Do předmětu zprávy uveďte heslo "Poradna".