Makáme naplno! Objednávky expedujeme do 24 hodin!

Jde oklamat alkohol tester?

Na internetu můžete najít mnoho "ověřených" rad, jak oklamat alkohol tester, abyste nenafúkali. Fungují nebo jsou to výmysly?

  1. Měděná mince - známá metoda - vložit si minci pod jazyk - je úplná hloupost. Mince nezmění prostředí v ústech a tedy neovlivní výsledek měření.

  2. Žvýkačka / bonbón - mnoho lidí věří, že při cucání bonbónu nebo žvýkání žvýkačky se jejich dech osvěží a tudíž se v jejich dechu nenaměří alkohol. Možná máte pocit, že Ve vašem dechu už stopy po alkoholu nejsou, ale měření neoklamete.

  3. Vdechování vzduchu - spekulanti tvrdí, že při dechové zkoušce vzduch nasávají a tedy alkohol tester nemůže naměřit alkohol v dechu. Další nesmysl. Pokud do alkohol testeru nefouká, nevyhodnotí měření. Je jedno, zda foukáte slabě nebo silně, alkohol tester má nastaveny určité hranice, při kterých hodnotu zaměří. V opačném případě vykáže chybu měření a měření je třeba zopakovat. Proto vdechováním namísto foukání ovlivníte jedině trpělivost policisty.

  4. Kouření - vykouření cigarety a tedy zbytkový kouř v ústech také neovlivní měření, může ale výrazně poškodit senzor alkohol testeru.

  5. Jídlo a tekutiny - mohou podpořit vstřebávání alkoholu, ale je to záležitost velmi individuální a těžko časově definovatelná. Zaručeně Vám však nepomůže, pokud pět minut před sednutím za volant něco sníte / vypijete.

Odbourání alkoholu z těla není otázka několika minut. Tělo potřebuje čas, aby alkohol zpracovalo a to, že se cítíte v pořádku, neznamená, že jste připraven sednout za volant. Návrhů, jak dostat alkohol z těla je mnoho, ale účinný je pouze jeden - před jízdou v sobě žádný alkohol nemít. Zbytečně neriskujte, buďte zodpovědný vůči sobě i ostatním na cestě.

 

Pikantnost na závěr:

Některé nápady, jak ovlivnit hladinu alkoholu v dechu, jsou skutečně kuriózní. Kanadský mladík Davida Zurflah, jehož zastavila policejní hlídka, v rychlosti snědl vlastní spodní prádlo. Proč? Doufal, že bavlna nasaje alkohol v žaludku a výsledek dechové zkoušky bude negativní. Co víc k tomu dodat?  

Přestože ani my nezaostávame v kreativitě, s vlastním alkohol testerem nesednete za volant s nejistotou a při případné policejní kontrole nemusíte například jíst své spodní prádlo :-)