Makáme naplno! Objednávky expedujeme do 24 hodin!

Co byste si měli všímat při koupi alkohol testeru?

Abyste si koupili alkohol tester, který bude splňovat vaše očekávání, měli byste mít na zřeteli několik opěrných bodů při výběru:

Doporučení pro firmy:

  • Pokud nakupujete alkohol tester do firmy, je důležité vědět, zda chcete důkazní alkohol tester nebo orientační alkohol tester.

  • Promyslete si, zda máte zájem o evidenci a tisk dat - jen některé typy alkohol testerů umožňují připojit tiskárnu nebo mají vypracovaný počítačový software pro zápis dat.

  • Zajímají Vás i doplňující možnosti? Alkohol tester s pamětí na určitý počet měření? Alkohol tester s možností bezkontaktního měření alkoholu v nápojích? Alkohol tester s manuálním testem, který umožní změřit alkohol v dechu při osobách, které z objektivních příčin (napr.astma) nemohou uskutečnit klasické foukáním?

Doporučení pro firmy i jednotlivce:

  • Zvažte, jak často budete alkohol tester používat - většina výrobců uvádí doporučené počty měření za určitý časový úsek - týden / měsíc, na základě Vašeho předpokladu si zvolte odpovídající typ.

  • Vyberte si typ senzoru - Senzory mohou být polovodičové - tyto mají trochu menší přesnost (cca +/- 10% odchylka měření) a zahřátí senzoru při zapnutí nebo při následném měření trvá o několik sekund déle než při elektrochemických. Druhou možností jsou tedy senzory elektrochemické - jejich přesnost je +/- 5%, takovou přesnost mají i policejní alkohol testery. Alkohol tester s takovýmto senzorem se zahřeje rychle a rychle a zregeneruje na další měření.

  • Každý alkohol tester je třeba pravidelně kalibrovat. Je proto důležité zjistit, zda pro typ, který si chcete zakoupit, existuje v okolí kalibrační středisko. Bohužel často se stává, že pro zakoupený tester neexistuje kalibrační středisko a tak po půl roce ztrácí svůj význam a schopnost korektně měřit. Proto si zjistěte před koupí u dodavatele, zda Vám vyžádání takovou službu, resp. sami si na internetu můžete vyhledat, zda se dá Váš alkohol tester zkalibrovat v naši, či v nejaké sousední krajine. Naše společnost zajišťuje kalibrace pro své klienty i neklienty na více než 25 různých typů alkohol testerů.

Naše nabídka alkohol testerů je široká, a proto pokud byste chtěli pomoci a poradit se při výběru, můžete nás kontaktovat telefonicky nebo mailem a spolu najdeme alkohol tester, který nejvíce odpovídá Vašim požadavkům.