Makáme naplno! Objednávky expedujeme do 24 hodin!

Bojíte se policejní hlídky? Já už nemusím!

Velikonoční svátky jsou úspěšně za námi. Rozhodně patří k těm nejoblíbenějším a nejvíce slaveným svátkům u nás. Prospívají tomu nejen jedinečné tradice, křesťanské hodnoty, ale také setkávání jak s rodinou tak i s blízkými přáteli. K těmto setkáním patří kromě konverzace i pohoštění. Stoly se prohýbají nejen pod tíhou jídla ale i pod tíhou alkoholu.

Období Velikonoc patří i "Velkým" policejním akcím. Během Velikonočního pondělí bylo na silnicích vidět více policejních hlídek. Ty vykonávali převážně preventivní kontroly alkoholu za volantem. Pro bezpečnost silničního provozu je důležité být střízlivý za volantem a nezahrávat se ani se zbytkovým alkoholem.

Zbytkový alkohol bývá mnohdy vodiči podceňován. Mnozí si řeknou, že v podstatě už nic necítí, prošlo dost času abych vůbec mohl něco nafoukat. Opak je však pravdou a policejní hlídky bez problémů odhalí zbytkový alkohol a řidiče čekají nemalé problémy při pozitivním výsledku.

Vyhnout těmto starostem se přitom dá zcela jednoduše. Stačí buď neřídit pokud si nejsme jistí, sehnat si jiný druh dopravy jako auto nebo fouknout do svého osobního testeru. Moje Velikonoční pondělí prošlo obyčejně asi jako u většiny z nás. Dopoledne patřilo pomlázce a odpoledne se chodilo po návštěvách. Poslední návštěva skončila tím, že jsem přespával u rodiny, neboť za volant jsem si nemohl sednout. Ráno jsem se vzbudil a dostal jsem bohatou snídani. Po ní jsem se rozhodl jít domů, jenže přetrvávala nejistota. Naštěstí jsem měl s sebou svůj alkohol tester Mars v2, který mi po přeměření ukázal 0,3 promile. Po hodině a půl dodatečného oddechu jsem zopakoval měření a měl jsem čistou nulu. Jelikož vím, že tento přístroj je spolehlivý, rozloučil jsem se a sedl si za volant. Cítil jsem se dobře a v pořádku. Asi po pěti minutách jízdy jsem se ocitl tváří v tvář policejnímu profesionálnímu měřidlu. S dechovou zkouškou jsem neměl nejmenší problém, protože jsem měl jistotu od svého Marsu v2. Nebylo tedy žádným překvapením, že i policejní tester ukázal čistou nulu a já jsem mohl klidně pokračovat v jízdě.

alkohol-tester-marsv2-fk

V poslední době je před zbytkovým alkoholem všude dost varování a jsem rád, že dokážu mít jistotu před tímto jevem po prohýřené noci. Tato zkušenost mi ukázala, že na Mars v2 je opravdu spolehnutí, protože toto bylo poprvé kdy jsem si opravdu dokázal porovnat výsledek mezi ním a policejním testerem.