Makáme naplno! Objednávky expedujeme do 24 hodin!

Aktivní vs. pasivní měření

Naši klienti se nás často ptají, jaký je rozdíl mezi aktivním a pasivním měřením.

V tomto článku Vám to vysvětlíme. Každý alkohol tester na trhu měří v aktivním režimu. Jde o klasické měření, kdy pomocí náustku fouknete do alkohol testeru, tento zdetekuje Váš dech a zobrazí naměřenou hladinu alkoholu.

Pasivní měření rozlišuje pouze přítomnost nebo nepřítomnost alkoholu, ne konkrétní hladinu. Využívá se na bezkontaktní měření alkoholu v nápojích. Tuto funkci využijete pouhým přiložením k poháru s tekutinou a alkohol tester zadetekuje přítomnost nebo nepřítomnost alkoholu. Pasivní měření je také možné využít při osobách v bezvědomí, kdy přiložením k ústům osoby alkohol tester určí případnou přítomnost alkoholu. Tím, že při pasivním měření stačí kratší vzorek dechu jako při aktivním měření, je vhodné i pro osoby trpícími respiračními onemocněními, např. astmatem, které nemají dostatečně silný dech na aktivní měření.

Pasivní měření umožňují většinou kvalitnější, profesionální alkohol testery - v naší nabídce jsou to Alcovisor MarkX, Lifeloc FC10 Plus, Lifeloc FC20, Alcoquant 6020 a samozřejmě stanovená měřidla Dräger Alcotest 6820 nebo Dräger Alcotest 7510.