Makáme naplno! Objednávky expedujeme do 24 hodin!

(Ne) alkoholické pivo - otestovali jsme ho pro Vás!

To, že alkohol za volant nepatří, je samozřejmost. Ale co když Vás navzdory autu na parkovišti přepadne touha uhasit žízeň pivem? No jasne, nealko!

Existují dva základní způsoby výroby nealkoholického piva - buď se destilací alkohol odstraňuje z klasického piva, nebo se při výrobě využije kvasný proces takovým způsobem, aby alkohol vznikl pouze v minimálním množství.

Na našich pultech najdete hned několik značek nealkoholického piva. Třeba si však dávat pozor, navzdory svému názvu může obsahovat až do 0,5% alkoholu. Je to malé množství, ne však zanedbatelné, hlavně při vypití několika piv za sebou.

Je tedy možné nafoukat po nealkoholickém pivu?

My jsme to pro Vás otestovali! Použili jsme kvalitní a spolehlivý alkohol tester AL 9000Lite (disponuje fuel cell senzorem) - a dechovou zkoušku jsme provedli vždy 10 minut po dopití. Po prvním pivu ukázal alkohol tester nulu. Po druhém pivu rovněž. Při třetím pivu však alkohol tester ukázal pozitivní výsledek - 0,11 promile.

Z naší zkoušky vyplývá, že jedno - dvě nealkoholická piva nijak neovlivní Vaše jízdní schopnosti. Při dalším si však už třeba dát pozor, protože alkohol v dechu není jen číslo. I při tak nízké hodnotě se můžete stát hrozbou pro silniční provoz - často stačí pouze o sekundu pozdější reakce a věci se už nedají vrátit zpět. Pijte proto zodpovědně, i nealko, a nezapomeňte mít vždy u sebe vlastní alkohol tester.

ppppppppppp

Pikantnost na závěr: První nealkoholické pivo u nás se začalo vyrábět v 70. letech v Československu s názvem Pito - bylo určeno přímo pro řidiče - od čehož je odvozen i jeho název pivo-AUTO.