Makáme naplno! Objednávky expedujeme do 24 hodin!

Jak odbourat zbytkový alkohol v krvi?

Užili jste si večer plný zábavy a ráno se chcete co nejdříve zbavit zbytkového alkoholu v krvi a "kocoviny", abyste mohli vyrazit na cesty?

Díky našim radám se zbavíte nejen nepříjemné kocoviny, ale i doplníte tělu potřebné látky, které se při pití vyloučily a urychlíte vstřebávání alkoholu.

První pomocí je pití dostatečného množství tekutin - 1-2 litry. Alkohol z těla vyplavuje i minerální látky, proto je vhodné zvolit minerální vodu s vysokým obsahem magnezia. Tělo je potřeba hydratovat pomalu a postupně.

Rychlejšímu odbourání alkoholu může napomoci vitamin C. Ať už v tabletách, které jsou běžně k dostání v lékárnách a drogeriích, nebo v přírodní formě – například pomerančová šťáva, nebo šťáva z jiných citrusů.

 

Prodávají se i různé preparáty, které urychlují vstřebávání alkoholu. Takový přípravek si můžete zakoupit i v našem e-shopu – Easymorning napomáhá přeměnit toxický ethanol na jednoduše odbouratelnou kyselinu octovou a pomocí vitaminů regeneruje játra a zbaví Vás ranní kocoviny.

Po noci plné alkoholu je hladina cukru v krvi nízká, je proto důležité se dobře nasnídat, tedy pokud to Váš žaludek umožní :). Jídlo výrazně napomáhá navázat zbytky alkoholu v organismu. Speciálně potraviny jako kyselé okurky, zavináče a utopenci. Po nich Vám bude zaručeně lépe. Pokud by Váš žaludek protestoval, doporučujeme alespoň slazený nápoj.

 

K rychlejšímu vystřízlivění může pomoci i káva. Kofein totiž působí jako diuretikum a zrychluje vylučování alkoholu z těla.

Za normálních okolností poklesne hladina alkoholu v krvi za hodinu v průměru o 0,2 promile. Například s jednou lahví vína se Vaše tělo vypořádává až 10 hodin!

Vstřebávání alkoholu však závisí taky od výšky a váhy, duševního rozpoložení, i "tréninku" v pití. Proto i univerzální tabulky o tom, jak dlouho trvá vstřebání toho-kterého alkoholu nejsou spolehlivé, protože nemusí platit právě na Vás.

 

Také to, že už se cítíte dobře a střízlivě, neznamená, že si můžete bezpečně sednout za volant. Proto je výhodné a praktické vlastnit alkoholtester, díky kterému můžete kdykoliv prověřit zbývající hladinu alkoholu v dechu.S naším alkoholtesterem budete mít stoprocentní jistotu, že můžete vyrazit na cesty a žádná policejní hlídka Vás nadlouho nezastaví :)

Mars v2

Váš tým Tester.cz